'Infectie' Eddy Zoëy blijkt reclamegrap


(Novum) - Eddy Zoëy mankeert helemaal niets. De zanger en presentator repte maandag op social media over een 'virale infectie' waarmee hij naar het ziekenhuis moest, maar het blijkt een grote grap. Zoëy biechtte dinsdagochtend op dat hij zich door een grimeur onder handen heeft laten nemen.

"Het is natuurlijk een grote hoax", vertelde Zoëy in de radioshow van Edwin Evers. "Het is een campagne rondom de serie The Walking Dead." De zombieserie, die in de Verenigde Staten net aan zijn vierde seizoen is begonnen, wordt in Nederland uitgezonden door Fox.

Zoëy had totaal niet verwacht dat zijn geintje zo serieus genomen zou worden. "Wij hebben dit een week geleden bedacht en het eerste wat ik zei was: dit gaat toch niemand geloven. Ik ben Eddy Zoëy. Ik heb twee jaar lang bij BNN niets anders gedaan dan mensen in de maling nemen."

Maar zijn tweets over een mysterieuze, zich snel uitbreidende infectie die gepaard ging met grote open wonden werden overal opgepikt. Hij had het onder meer over een vioolspinnenbeet. "We hadden nooit verwacht dat het zo'n vlucht zou nemen. Ik had gisteren in een keer tweeduizend extra followers op Twitter."

Echt blij met die volgers is Zoëy niet. "Dat zijn volgens mij toch allemaal stiekem ramptoeristen. Die denken: als hij doodgaat, ga ik even op de eerste rij zitten. Die mensen zijn totaal niet in me geïnteresseerd."

Ook in de media werd Zoëys 'ziekte' breed uitgemeten. "Ik was verbaasd. Als ik een album uitbreng, kan ik iedereen uitnodigen tot RTL Boulevard aan toe, maar niemand komt. En ik haal zo'n grap uit en ze maken er een doodserieus item van, zonder enige vorm van humor of cynisme."

Mocht de zanger en presentator ooit echt ernstig ziek worden, belandt dat waarschijnlijk niet op social media. "Als ik de vlektyfus krijg, ga ik dat echt niet aan de wereld laten zien."

Over negatieve reacties op zijn stunt maakt Zoëy zich geen zorgen. "Als ik nou echt een verschrikkelijke ziekte krijg en ik überhaupt de behoefte voel om daarover te twitteren, krijg ik alleen maar wat minder ramptoeristen. Eerlijk gezegd ben ik daar stiekem alleen maar blij om."